Hoe de internetondernemer zijn tekst redt

Als internetondernemer wil je niets minder dan het beste uit je websites halen. Logisch, het is tenslotte je inkomen waar we het over hebben. Brood op de plank. En hoewel er genoeg ondernemers zijn die hun zaakjes goed op orde hebben, er zijn er nog meer dan genoeg die op een bepaald punt vastlopen: De teksten voor op websites. Het is ook best logisch hoor, want de formules die door zoekmachines gebruikt worden om je (het liefst hoge) positie te bepalen veranderen met behoorlijke regelmaat. Het is dus best moeilijk om te bepalen wat je moet doen om een hoge ranking te behalen. Maar, er is een manier om het je makkelijker te maken: Vaststellen wat je niet moet doen om als internet ondernemer je tekst en dus ook je inkomen te redden.

Less is more

Keywords die je tekst overspoelen

Keywords zijn best belangrijk in een tekst, zolang het maar met mate is. Je wilt niet weten hoe vaak het nog voorkomt. Een korte, bondige tekst, volgepropt met zoekwoorden. Leuk, in de internet prehistorie. Tegenwoordig gaat het om less is more. Een gebalanceerd aantal keywords is meer dan genoeg om je site omhoog te helpen. Natuurlijk, je website zal even flink gaan klimmen, om vervolgens zijn balans kwijt te raken en hard naar beneden te vallen. Een pijnlijke crash die je het liefst wilt voorkomen. Dus houd je keywords aan de ketting.

Teksten van een ander “lenen”

Het lijkt zo makkelijk. Je zoekt gewoon een website of webshop waarop hetzelfde product wordt verkocht. Hop, even kopiëren en plakken en klaar is je tekst? Niet dus. Een originele tekst zal altijd hoger scoren dan een “geleende” tekst. Je website is op deze manier verre van origineel en zal uiteindelijk weinig tot niets op gaan leveren. Daar gaat het brood wat je haast op de plank had liggen en dat wil je te allen tijde voorkomen!

Links niet bijhouden

Linkbuilding, je bent er in het begin zo hard mee bezig. Maar op een gegeven moment gaat je zaak goed lopen en verlies je de boel een beetje uit het oog. Eigenlijk heb je gewoon geen idee hoe de sites waar je een link mee hebt geruild het doen. Uiteindelijk ga je op een rustige dag eens kijken. Oh lieve help, de helft werkt niet meer! En dat betekent misgelopen inkomen. Of misschien is het nog erger en zitten er een aantal foute links tussen, die voor malware en andere louche praktijken kunnen zorgen. De klanten die daarop hebben geklikt, zie je nooit meer terug. Hou de aangemaakte backlinks dus goed in de gaten, inclusief de sites waar jouw link op komt te staan en zorg ervoor dat je met betrouwbare partners in zee gaat, voordat je allerlei foute dingen gaat verspreiden.

Heb je zelf nog do’s and dont’s voor internetondernemers? Misschien heb je ervaring met foute backlinks of teveel zoekwoorden in je teksten en heb je daar inmiddels van geleerd? Of zijn er andere tips die je aan beginnende ondernemers mee wilt geven?
Dan wil ik je met plezier uitnodigen om hieronder een reactie achter te laten.