Goede webteksten

Je website is eigenlijk niets anders dan jouw online kantoor of winkel. En net als in de gewone wereld is het van belang dat deze er keurig netjes uitziet. Klanten komen graag in een nette zaak. Is het rommelig en onoverzichtelijk dan wordt het al gauw lang zoeken en gaan je klanten uiteindelijk naar de concurrent. Daarom wil je ervoor zorgen dat je website of webwinkel er keurig uitziet en zorg je ervoor dat je producten en diensten snel te vinden zijn. Met goede webteksten kun je dit bereiken.

Wat je met goede webteksten kunt bereiken

Laten we het vanuit je online bezoekers bekijken – dit zijn tenslotte je potentiële klanten. Wat doe je als je als klant op een online winkel terecht komt, maar de tekst spreekt je niet aan? Of erger nog, het staat vol taalfouten en je ziet niet direct waar je naar op zoek bent? Precies, je klikt de website dicht, opent Google en zoekt verder. En hoewel SEO optimalisatie belangrijk is (je wilt toch boven in de zoekmachines staan?), goede webteksten bestaan uit meer dan alleen zoekwoorden.

Wat zijn goede webteksten?

Goede webteksten zijn organisch geschreven. Ze lezen dus lekker vlot weg en nodigen je bezoekers uit om verder te lezen. En omdat mensen die een bepaald iets zoeken snel met hun ogen over de teksten scannen, moeten ze dus in één keer kunnen zien of jouw website hun vraag kan beantwoorden. Daarbij is het van belang dat de teksten die je op je website ook bij jouw visie, jouw huisstijl aansluiten. op deze manier werkt je website of webshop optimaal.

Schrijven van goede webteksten

Zoals gezegd is het schrijven van goede webteksten niet alleen een kwestie van een aantal goede zoekwoorden plaatsen, er komt meer bij kijken. Zo zijn er een aantal dingen waar je bij het schrijven op kunt letten:

  • Weet waar je over wilt schrijven
  • Schrijf pakkend naar een call-to-action toe
  • Zoek uit op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden
  • Steek dit alles in een organisch geschreven webtekst jasje

Nu je een aantal punten weet waar je op moet letten, kun je natuurlijk zelf webteksten gaan schrijven. maar kom je er uiteindelijk achter dat je teksten niet lekker lopen of je er heel erg lang over doet om je onderwerp op digitaal papier te zetten, dan kom je uiteindelijk bij de specialist terecht. Die kan de teksten voor je herschrijven, maar kan je ook aan een compleet nieuwe tekst helpen, geen enkel probleem.

Text4web brengt je teksten tot leven

Als je je webteksten door mij laat schrijven, kun je er vanuit gaan dat je unieke content aangeleverd krijgt. Ik houd niet alleen rekening met de SEO, ook doe ik uitgebreid onderzoek naar de juiste zoekwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen zoekwoorden aan te dragen, waarover ik – indien nodig – een passend advies over kan geven.  Met mijn ruime ervaring in het schrijven voor het web zorg ik o.a. voor de volgende dingen:

  • Doe een zoekwoorden onderzoek
  • Geef advies over zelf aangedragen zoekwoorden
  • Zorg ervoor dat je teksten tot leven komen
  • Zorg ervoor dat de teksten perfect bij jouw huisstijl aansluiten

Ben je op zoek naar een tekstschrijver die meer doet dan alleen woorden voor je in de juiste volgorde zetten? Zoek je een tekstschrijver die jouw website van goede webteksten voorziet die naadloos bij jouw visie aansluiten? Neem dan – geheel vrijblijvend – contact  met mij op voor meer informatie.