Een tekstschrijver die bij je past

Je site is zo goed als af, alleen mist er nog een goede, pakkende tekst. Je komt er maar niet uit en drukt met regelmaat op backspace. Uiteindelijk besluit je om een tekstschrijver in te huren.
Nu staat er een enorme taak op je te wachten. Want er zijn duizenden tekstschrijvers in Nederland, zowel goede als slechte als dure en goedkope. Een hoge prijs is echter geen garantie voor goede teksten en goedkoop kan ook duurkoop zijn.  Hoe vind je nou een tekstschrijver die past bij dat wat jij voor ogen hebt?

Waar een goede tekstschrijver aan moet voldoen

Er zijn verschillende soorten schrijvers. Een ieder van hen heeft een eigen specialisatie. De ene schrijver is erg goed in het schrijven van boeken en verhalen, terwijl de andere schrijver zijn specialisatie bij het creëren van online content heeft liggen. En ook daarin zijn weer verscheidene specialisaties te vinden. Schrijven over producten, artikelen over online beleggen en ga zo maar door.

Toch komt er meer bij kijken. Een tekstschrijver dient namelijk niet alleen in het geschreven woord over goede vaardigheden beschikken, ook naar de klant toe moeten deze vaardigheden aanwezig zijn.
Je levert als schrijver niet alleen een mooie, organische tekst voor het product van je klant, maar ook dien je de huisstijl van je klant aan te voelen. Waar staat je opdrachtgever voor? Wat wil hij bereiken en hoe wil hij dat doen? Daarom is het belangrijk om een goede communicatie tot stand te brengen, zodat je niet alleen de juiste informatie levert, maar deze ook in een passende toon schrijft.
Daarbij zorgt een goede tekstschrijver ervoor dat zijn boodschap duidelijk overkomt. Dat de lezers niet na één zin al wegklikken, maar blijven lezen door de vlotte, aantrekkelijke en duidelijke tekst.

Ervaring is belangrijk

Het is natuurlijk niet zo dat een pas beginnende tekstschrijver geen mooie woorden neer kan zetten. Maar zonder ervaring weet hij ook niet altijd hoe hij een publiek vast moet houden. Hij is nog op zoek naar een eigen, pakkende stijl. Een ervaren tekstschrijver heeft zijn eigen stijl inmiddels al ontwikkeld. Ook weet hij precies wat er nodig is om jouw bedrijf of persoonlijke pagina van teksten te voorzien die de lezer aan het scherm gekluisterd houden.

Waar moet een goede tekstschrijver volgens jou aan voldoen? Misschien heb je zelf nog dingen die je hier graag aan toe wilt voegen? Ik zie je reactie met plezier tegemoet.